Bekijk deze mail online
Samen veerkrachtig

Begint het te kriebelen?

Geen idee hoeveel keer het nog slapen is, maar 10 oktober komt stilaan in zicht. Voor de derde keer op rij slaan we de handen in elkaar voor de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Correctie: voor de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Want na het overdonderende succes van vorig jaar (325 acties in meer dan 95 gemeenten en steden) voorzien we nóg meer tijd voor evenementen. Tussen 1 en 10 oktober rekenen we daarvoor op jou.

Begint je idee al vaste vorm te krijgen? Doe rustig verder, we hebben nog even.  Voor wie met de handen in het haar zit: dit handig overzicht bundelt alle acties die vorig jaar georganiseerd werden. Er zit allicht iets tussen dat je aanspreekt. Gewoon grasduinen en de inspiratie volgt vanzelf.

Nog enkele tips voor je aan de slag gaat:

- Wees voldoende kritisch: zorg ervoor dat je activiteit aansluit op het thema Samen Veerkrachtig.

- Vergeet de sociale media niet te gebruiken om tamtam te maken voor je event.

- Toneelstuk of film gepland? Bekijk de voorstelling altijd vooraf en doe een nabespreking: je zet er de hoofdboodschap mee in de verf en countert mogelijke negatieve reacties.

- Ga niet met de eerste de beste spreker in zee. Vraag raad aan de Logo’s, zij helpen je graag een handje.

- Kijk uit met een thema als zelfdoding. Bekijk de richtlijnen voor media en theater.

Maak foto’s en filmpjes en schrijf een verslag. Leuk voor de deelnemers en ideaal om je publiek warm te maken voor de volgende editie!

Volgende keer hopen we je iets meer te vertellen over onze nieuwe website en de samenwerking met Uit in Vlaanderen, dé evenementendatabank bij uitstek, goed voor 15.000 unieke bezoekers per dag. Eerst nog enkele technische vraagstukken uitklaren.


Meer weten?   


 
De Werelddag Geestelijke Gezondheid is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, OPGanG, het Familieplatform geestelijke gezondheid, Zorgnet - Icuro, de Federatie van Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG), het Vlaams instituut voor gezondheidspromotie en ziektepreventie VIGEZ, de Vlaamse LOGO's (Lokaal Gezondheidsoverleg), de overlegplatformen geestelijke gezondheidszorg, de netwerken geestelijke gezondheidszorg art.107, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en Parantee- Psylos, sportfederatie voor mensen met een handicap.

Schrijf je uit

 

email-list